Apua perheasioihin

PERHEEN TUKI -SIVUSTO

Sivusto tarjoaa helsinkiläisille lapsiperheille tietoa erilaisiin hankaliin tilanteisiin ja kriiseihin sekä kertoo perheille suunnatuista tukipalveluista. Sivuston oikeassa alareunassa on Tarvitsen apua -nappi, jota klikkaamalla saat hyvät ohjeet siitä, kuinka hakea apua perheellesi. Voit saat yhteyden tärkeimpiin lapsiperheiden palveluihin, eli lapsiperheiden sosiaaliohjaukseen, perheneuvolaan, perhesosiaalityöhön, lapsiperheiden kotipalveluun, perheoikeudellisiin palveluihin tai lastensuojeluun.

Voit myös soittaa Lapsiperheiden sosiaaliohjauksen puhelinneuvontaan, joka vastaa numerossa 09 3101 5454 arkisin klo 9–12. Ruotsinkielinen puhelinpalvelu vastaa maanantaisin klo 9–12.

Sivustolle pääset täältä: Perheentuki

Muistathan hätätilanteessa tai hyvin kiireellisessä asiassa soittaa hätänumeroon 112 tai ottaa yhteyttä sosiaali- tai kriisipäivystykseen.

SOSIAALIPÄIVYSTYS    

päivystää ympäri vuorokauden joka päivä numerossa 0206 96006

  • Sosiaalipäivystys auttaa sosiaalihuollon kriisitilanteissa pääasiassa iltaisin ja viikonloppuisin.
  • Sosiaalipäivystyksen tehtäviin kuuluvat tilanteet, jotka vaativat välittömiä sosiaaliviranomaisen toimenpiteitä.
  • Työtehtävissä korostuu lastensuojelun akuuttisosiaalityö.
  • Virka-aikana saat palvelut ensisijaisesti oman asuinalueesi perhe- ja sosiaalipalveluista

KRIISIPÄIVYSTYS    

 päivystää ympäri vuorokauden numerossa 09 3104 4222

  • Kriisipäivystys antaa akuuttia kriisiapua äkillisissä kriisitilanteissa kuten esimerkiksi läheisen äkillinen kuolema, väkivaltatilanteet, vakava vammautuminen/sairastuminen, tulipalo.
  • Akuutti kriisiapu on lyhytkestoista auttamista; asiakastapaamisia noin 1-5 kertaa, puhelimessa annettavaa kriisiapua ja jatkohoitotarpeen arviointia ja sen järjestämistä.
  • Kriisityöntekijät antavat myös neuvontaa ja ohjausta äkillisissä kriisitilanteissa.