Mielen hyvinvoinnin tueksi

Mieppi

Mieppi on matalan kynnyksen mielenterveyspalvelu, joka on tarkoitettu Helsingissä asuville aikuisille ja yli 13-vuotiaille nuorille. Palvelut ovat helsinkiläisille maksuttomia.

Ota yhteyttä Mieppiin, jos sinulla on esimerkiksi elämäntilanteeseen tai mielenterveyteen liittyviä huolia ja toivot keskustelutukea. Näin sinun on mahdollista sopia tarpeen mukaan 1–5 keskusteluaikaa tai saada ohjausta. Keskustelutuki voidaan toteuttaa asiakkaan toiveen mukaan etäyhteydellä tai kasvokkain.

Ajan Mieppiin saa varattua Maisasta, täyttämällä yhteydenottolomakkeen nettisivujen oikeasta alareunasta, soittamalla tai tulemalla paikalle ilman ajanvarausta näinä aikoina: Myllypuron Mieppi ke klo 8:30-15, Kalasataman Mieppi arkisin klo 12-14:30 (ilmoittaudu ala-aulan Itte-automaatilla ensin) ja Haagan Mieppi ke klo 10-14. Osoitteet ja puhelinnumerot löytyvät nettisivulta.

Nuorisoasema   

Päivystys ma–ke klo 13–15 ja to–pe klo 8.30–10.30 HUOM! 6.6. alkaen päivystys joka arkipäivä klo 8.30-10.30

Neuvonta ma–pe klo 8.30–16 puh. 040 688 3377

Osoite: Siltasaarenkatu 4, 6. kerros

Hoitoon voi hakeutua tulemalla päivystykseen tai lähetteellä. Nuorisoasema tarjoaa matalalla kynnyksellä palveluita 13-23-vuotiaille päihteillä, pelaamisella tai lievillä mielenterveyden häiriöillä oireileville nuorille ja heidän läheisilleen. Apua voi hakea myös liialliseen ajankäyttöön netissä. Nuorisoaseman palvelut on tarkoitettu myös nuorten vanhemmille ja yhteistyökumppaneille.

Instagram: @nuorisoasema_helsinki
Jodel: @nuorisoasema

Lasten ja nuorten puhelin

Lasten ja nuorten puhelimeen numeroon 116 111 voi soittaa maksutta koko maassa joka päivä: ma-pe klo 14–20 ja la-su klo 17-20. Puhelimen toisessa päässä on koulutettu vapaaehtoinen aikuinen, jolla on aikaa kuunnella.

Lasten ja nuorten puhelimessa voi kysyä tai keskustella luottamuksellisesti mistä tahansa itseä mietityttävästä asiasta. Puhelimen aikuiset päivystäjät ovat vaitiolovelvollisia. Lasten ja nuorten puhelimen puheluja ei nauhoiteta.

Nuorten kriisipiste

Nuorten Kriisipiste tarjoaa maksutonta ja luottamuksellista kriisityöntekijän kanssa käytävää keskusteluapua 12-29-vuotiaille nuorille, aikuisille, pareille sekä nuorten perheille.

Voit varata puhelinajan nettisivuilta. Puhelimitse tapahtuvan ensikohtaamisen jälkeen keskusteluapua on mahdollista saada 1-5 kertaa. Et tarvitse lähetettä tai diagnoosia, sinun ei tarvitse olla helsinkiläinen ja voit asioida halutessasi myös anonyymisti. Keskusteluapua on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Tyttöjen talo

Tyttöjen Talo on tarkoitettu kaikille 10-28-vuotiaille tytöksi tai naiseksi identifioituville, tai tyttöyttä itsessään pohtiville. Tyttöjen talossa voi oleilla, osallistua erilaisiin ryhmiin, tutustua talon aikuisten ja tyttöjen kanssa tai viettää hetken vain itselle.

Pop in -seksuaalineuvontavastaanotto avoinna torstaisin klo 15-17. Tälle vastaanotolle voi tulla aikaa varaamatta, palvelu on luottamuksellista ja halutessaan voi asioida myös nimettömästi. Seksuaaliväkivaltatyöhön saa yhteyden sähköpostilla , tapaamisia voidaan järjestää livenä tai etänä.

Osoite: Hämeentie 13 A, 4. kerros

Poikien talo

Poikien Talo tarjoaa 10–28-vuotiaille pojille, miehille ja poikana olemista pohtiville nuorille heidän omat tarpeensa ja lähtökohtansa huomioivaa tukea ja toimintaa. Poikien Talon toiminnasta hyötyvät usein nuoret, jotka kaipaavat positiivista peilauspintaa omaan kasvuun, uusia ystäviä, tukea elämän haasteisiin sekä mielekästä tekemistä turvallisessa ympäristössä. Yhteisötoiminta Junior 10–15-vuotiaille torstaisin klo 15-18. Yhteisötoimintaa tätä vanhemmille maanantaisin klo 15-18 ja keskiviikkoisin klo 15-19. Pop in -seksuaalineuvontaa ilman ajanvarausta maanantaisin klo 15-17.

Osoite: Hämeentie 13 A, 3. kerros

Poikien puhelin

Väestöliiton Poikien Puhelin on auttava puhelinpalvelu alle 20-vuotiaille pojille ja nuorille miehille, sukupuolen moninaisuus huomioiden. Puheluihin vastaa aikuinen, ammatillisesti poikien maailmaan perehtynyt mies. Puhelinpalvelu on avoinna arkisin klo 13-18 numerossa 0800 94884. Puhelu on soittajalle maksuton ja soiton voi tehdä täysin anonyymisti.

Chat palvelee ma-to klo 13-18 ja pe klo 13-15 osoitteessa www.poikienpuhelin.fi.

Iris Helsinki

Iris Helsinki järjestää sateenkaarevaa nuorisotoimintaa ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua mukaviin uusiin ihmisiin, löytää uusi harrastus sekä saada tietoa ja näkökulmia mahdollisesti pohdiskelemiisi sateenkaareviin kysymyksiin. Toimintaan osallistuu nuoria monenlaisilla elämänkokemuksilla ja toimintaa ohjaavat sateenkaariteemoihin perehtyneet työntekijät. Iris Helsinki yhteistyötä eri järjestöjen kanssa, kuten Helsinki Pride -Yhteisö ry:n, Regnbågsankanin ja Sirkus Magentan kanssa.

Ajankohtaisen ohjelman löydät Iris Helsingin nettisivuilta, Facebookista @IrisHelsinki ja Instagramista @irishelsinki.

Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskus

Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskus tarjoaa henkilökohtaista neuvontaa ja vertaistukea transihmisille, intersukupuolisille, sukupuoltaan pohtiville ja heidän läheisilleen. Toiminnan lähtökohtana on kunnioittaa kunkin ihmisen omaa kokemusta. Palvelut ovat pääosin maksuttomia.

Palvelu voi sisältää neuvontaa, tukea, välitehtäviä tai terapeuttista keskusteluapua vastaanotolla, puhelimitse tai sähköpostilla.
Lisäksi on tarjolla vertaistukiryhmiä eri ikäisille ja eri elämäntilanteessa oleville. Ryhmien periaatteisiin kuuluu luottamuksellisuus, itsemäärittelyoikeus ja kunnioitus. Ryhmät kokoontuvat Helsingissä. Tapaamisajan saa varattua nettisivujen ajanvarauskalenterista ja vertaistukiryhmät löytyvät tästä kalenterista.

Sinuiksi-tuki- ja neuvontapalvelu

Suunnattu seksuaalista suuntautumista, sukupuoli-identiteettiään, sukupuolen ilmaisuaan tai ihmissuhteen muotoaan pohtiville. Sinuiksi-chatin vertaisryhmät ja anonyymi kysymyspalsta. Puhelinpäivystys numerossa 044 300 2355 ma klo 19-20 ja to klo 13-14.

Nuorten turvatalo

Nuorten turvatalot auttavat 12-21-vuotiaita nuoria ja heidän perheitään elämän pulmatilanteissa. Turvatalot tarjoavat keskusteluavun lisäksi muun muassa itsenäistymisen tukea, läheisneuvonpitoa, päivärytmin palautusta sekä ystävä- ja ryhmätoimintaa.

Nuorten turvatalot ovat matalan kynnyksen tukipaikkoja, joihin voi hakeutua omasta aloitteesta silloin, kun nuori tai joku hänen perheestään tuntee tarvitsevansa ulkopuolista apua. Turvatalot tarjoavat nuorelle tarvittaessa myös väliaikaisen yöpymispaikan.

Turvatalot tarjoavat keskusteluavun lisäksi itsenäistymisen tukea, läheisneuvonpitoa sekä ystävä- ja ryhmätoimintaa. Kaikki palvelut ovat maksuttomia.

Turvatalot tarjoavat keskusteluavun lisäksi itsenäistymisen tukea, läheisneuvonpitoa sekä ystävä- ja ryhmätoimintaa. Kaikki palvelut ovat maksuttomia. voi hakeutua omasta aloitteesta silloin, kun nuori tai joku hänen perheestään tuntee tarvitsevansa ulkopuolista apua ja tukea.

Turvatalojen palvelut ovat saatavilla arkisin ympäri vuorokauden ja viikonloppuisin ilta- ja yöaikaan. Avun saa välittömästi ja ilman jonotusta. Kaikki Nuorten turvatalojen palvelut ovat maksuttomia eikä lähetettä tai ajanvarausta tarvita. Helsingin nuorten turvatalo: Uudenmaankatu 32 A, p. 09 622 4322 ja turvatalo.helsinki(at)punainenristi.fi

Aseman lapset

Monenlaista nuorisotyötä, mm. katusovittelua, K-0-toimintaa vakavissa kiusaamistapauksissa, Walkers-toimintaa sekä tunne- ja vuorovaikutusohjelmia.