Netistä saatava apu
Lasten mielenterveystalo
Tietoa mielenterveydestä lapsille ja heidän vanhemmilleen. Vinkkejä siitä, milloin ja kuinka hakea apua mielenterveyden pulmiin.
Nuorten mielenterveystalo
Sivusto tarjoaa nuorille ja heidän vanhemmilleen tietoa mielenterveydestä ja siitä, mistä nuori saa apua mielenterveyden ongelmissa.
Nuortennetti
Juttuja nuorten elämää koskettavista asioista: seksuaalisuudesta, ihmissuhteista, kiusaamisesta, mielestä ja kehosta, netistä ja mediasta, koulusta ja työstä sekä arjesta.
Mahdollisuus kirjoittaa nettikirje nimettömästi tai osallistua chattiin joka ilta klo 17-20.
Netari
Netari on valtakunnallinen nuorisotalo netissä. Netarissa voi viettää aikaa, tavata kavereita ja jutella nuorisotyöntekijöiden sekä muiden luotettavien aikuisten kanssa. Netariin ovat tervetulleita kaikki nuoret. Netari toimii netissä siellä missä nuoret ovat: Momiossa, Discordissa, Twitchissä, Minecraftissa ja sosiaalisen median palveluissa. Netarissa on myös listaus erilaisista teemachateista.
Sekasin-chat
12–29-vuotiaille suunnattu chat on avoinna arkisin 9–24 ja viikonloppuisin 15–24. Sekasin-chat luo toivoa ja auttaa ratkomaan mieltä painavia ongelmia.
Sekasin Discordissa
Sekasin Gaming serveri on auki 24/7. Serverin puhe- ja tekstikanavilla voi tutustua uusiin ihmisiin, luoda kaverisuhteita ja pelailla tuttavien tai tuntemattomien kanssa turvallisesti.
Vertaisten lisäksi serverillä toimii säännöllisesti eri alojen ammattilaisia nuorten tukena. Keskustelua moderoidaan vuorokauden ympäri.
Apuu-chat
Chat kaikille 7–15-vuotiaille lapsille, jotka tuntevat olonsa uhatuksi tai turvattomaksi. Chattiin voi tulla juttelemaan kaikenlaisista mieltä askarruttavista asioista. Chat on auki klo 9–22 joka päivä ja paikalla on aina lastensuojelun ammattilainen.
Sua varten somessa
Sua varten somessa vähentää somessa tapahtuvaa, nuoriin kohdistuvaa seksuaalista häirintää, ahdistelua ja väkivaltaa. Toiminnan kohderyhmä on 8-21-vuotiaat, joita kohdataan nuorten suosimilla somealustoilla kuten Instagram, Tiktok ja Snapchat. Nuorille tarjotaan tukea somen yksityisviestien puolella sekä annetaan tietoa häirinnästä ja omista rajoista, ja heitä ohjataan tunnistamaan häirintätilanteita paremmin. Sua varten somessa toimii matalan kynnyksen tahona, johon voi ottaa yhteyttä, kun häirintää on jo tapahtunut, tai kun nuori epäilee tilanteessa olevan jotain outoa, muttei uskalla kertoa vielä kellekään.
Tiktok ja Instagram: @suavarten_official
Snapchat: @suavarten_tiimi
Sinuiksi-tuki- ja neuvontapalvelu
Suunnattu seksuaalista suuntautumista, sukupuoli-identiteettiään, sukupuolen ilmaisuaan tai ihmissuhteen muotoaan pohtiville. Sinuiksi-chatin vertaisryhmät ja anonyymi kysymyspalsta. Puhelinpäivystys numerossa 044 300 2355 ma klo 19-20 ja to klo 13-14.
Oivamieli
Harjoituksia keskittymiseen, rentoutumiseen ja stressinhallintaan.
Help.some
Saat tietoa ja tukea esimerkiksi kiusaamis- ja häirintätapauksissa sekä rikosasioiden selvittelyssä. Help.somessa toimivat Pelastakaa Lapset ry:n työntekijöitä, joille voi chatata sekä Rikosuhripäivystys RIKUn työntekijöitä ja Helsingin seudun nettipoliiseja.
Ladattavia sovelluksia:
Mun mieli –sovellus
Mun Mieli on mielen hyvinvoinnin sovellus koululaisille. Sovellus esittää käyttäjälleen yksinkertaisia kysymyksiä arjen hyvinvoinnista: tunteista, ihmissuhteista, liikunnasta, tärkeistä asioista elämässä, unesta ja levosta, harrastuksista sekä ruokailusta. Vastaaja saa itselleen välitöntä palautetta ja oman hyvinvointiyhteenvedon.
Mun Mieli -sovelluksen voi ladata maksutta Google Pelikaupasta (Play Kauppa) tai App Storesta.